Close

Milica Bjelić

Rukovodilac odeljenja konsaltinga, Valor Group

Tokom dugogodišnjeg iskustva kao eksterni i interni revizor i konsultant, susretala sam se sa kompanijama različitih veličina i iz različitih grana  privrede, što mi je omogućilo dragoceno iskustvo i priliku da se upoznam sa specifičnostima različitih biznisa. Navedeno iskustvo  je zahtevalo širok spektar veština i znanja koje sam godinama sticala i unapređivala, posvećenost klijentima i njihovim specifičnim problemima, profesionalnost, i odgovornost. Sa druge strane, rastući broj regulatornih zahteva za privredu, česte izmene zakonskih propisa, sve veći zahtevi za praćenjem rizika u poslovanju, (ne)raspoloživi resursi, nestabilan privredni ambijent, zahtevali su proaktivnost  u radu i konstantno usavršavanje i edukaciju radi ličnog i profesionalnog razvoja koji mi je omogućio da na vreme  prepoznajem problem kod klijenata i blagovremeno reagujem davanjem adekvatnih rešenja. Postoji čitav niz signala koji nas upozoravaju da nešto nije u redu. Samo treba znati koji su to signali, prepoznati ih, i na vreme preduzeti određene mere.

Konstantna edukacija, i profesionalno iskustvo, su bili dodatni motivacioni faktori da i sama prenosim svoja praktična znanja i iskustva  svojim kolegama kao i eksternim klijentima putem edukacija i treninga iz oblasti računovodstva, poreza i poslovnih finansija.

Dugogodišnje radno iskustvo je posledično uslovilo da sam sada i konsultant i trener i revizor a moj  moto za put do profesionalnog uspeha  je:Uspeh vam neće sam doći. Vi morate ići prema njemu." 

Biografija

Milica je magistar ekonomije i ima 20 godina iskustva u oblasti revizije, poslovnog i finansijskog savetovanja kao i iskustvo u edukaciji. U međunarodnoj revizorskoj kući je provela 10 godina, gradeći karijeru na poziciji senior manager. Kao ovlašćeni eksterni i interni revizor i konsultant učestvovala je na mnogobrojnim projektima u oblasti: revizije finansijskih izveštaja, procene vrednosti, reorganizacije, finansijskog restrukturiranja, izrade finansijskih planova, uvođenja interne revizije, izrade finansijskih izveštaja za zakonske potrebe i interno izveštavanje, due-dilligence-a, računovodstveni i poreski konsalting i sl. Pored toga, Milica Bjelić poseduje predavačko iskustvo na savetovanjima i seminarima kao i in-house edukacijama. Autor je velikog broja stručnih komentara iz oblasti računovodstva i poslovnih finansija. 

Povratak na vrh stranice